Fájdalomcsillapító rendszerek

Termékeink / Idegsebészet / Fájdalomcsillapító rendszerek

A beültethető neurostimulátorok és intratekális gyógyszetadagoló pumpák új korszakot nyitottak a krónikus, makacs fájdalom therápiájában. Amikor a konzervatív kezelések csődöt mondanak vagy kontraindikáltak (mellékhatások, tolerancia) az inplantátumok egy reverzibilis alternativát jelentenek, hidat alkotnak a konzervatív és a destruktív (neuro-abláció) eljárások között.

Gerincvelő stimuláció (Spinal Cord Stimulation - SCS)

A gerincvelő stimulációt már több, mint két évtizede használják krónikus fájdalom terápiájában. A rendszer egy beültethető pulzus generátorból (IPG- Implantable Pulse Generator), továbbá összekötő vezetékből, elektródákból és betegprogramozóból áll.

A stimuláló elektródákat perkután vagy hemilaminotómia útján felvezetik az epidurális térbe, a fájdalom dermatómájának megfelelő gerincvelői szegmentum magasságába. Ott az elektródák által leadott alacsony feszültségű áram gátolja/módosítja a fájdalom ingerek továbbítását az agy felé ( „gate control” teória ).

A neurostimulátor végleges beültetése előtt 1-3 napig ellenőrzik a stimuláció hatásosságát, az elektródák adekvát lokalizációját. A leírt módszer reverzibilis, nem károsítja az idegszövetet.

A rendszerben használatos stimulátorok: Itrel 3, Synergy

Intratekális gyógyszeradagoló pumpa

A Synchromed® infúziós rendszer egy bőr alá beültethető, programozható, újrafeltölthető gyógyszeradagoló pumpából és egy intratekálisan felvezetett katéterből áll. A pumpa a katéteren keresztül szállítja a hatóanyagot a gerinc megfelelő szakaszához, megszüntetve a fellépő spazmust és fájdalmat.Típusszámok a rendeléshez: kattintson ide

Termékeink

Idegsebészet

Szívsebészet